اهمیت ارتودنسی

بسیاری ها از اینکه دندان های نامرتب یا کجی دارند ناراحت هستند و ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس این افراد شود.باید بگویم شما تنها نیستید , معمولا همه افراد ذاتی و طبیعی دارای دندان های صاف و مرتبی نیستند , بسیاری از افراد به کمک روش درمانی ارتودنسی دندان هایی صاف و مرتب را به خودشان هدیه می دهند.

ارتودنسی یکی از زیر شاخه های دندان پزشکی است. واژه ارتودنسی از دو واژه یونانی ((اُرتوس)) به معنی صاف یا درست و ((اُدونس)) به معنای دندان تشکیل شده است. ارتودنسی علم تشخیص و درمان دندان های نامرتب و نا هماهنگی استخوان فک می باشد. در گذشته بیشتر نوجوانان و جوانان خواستار ارتودنسی بودند اما امروزه ۳۰ درصد از بیماران ارتودنسی، بزرگسال هستند.

 

اهمیت ارتودنسی

اهمیت ارتودنسی

 

چه کسانی نیاز به ارتودنسی دارند؟

تنها پزشک یا متخصص ارتودنسی می تواند تشخیص دهد که فردی نیاز به ارتودنسی دارد یا خیر؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتودنسی ادامه این مقاله را نیز مطلاعه کنید.

 

در صورت داشتن حداقل یکی از مشکلات زیر شما به ارتودنسی نیاز دارید:

پیش دندانی: که با نام دندان گرازی نیز شناخته می شود، وضعیتی است که دندان های فک بالایی بسیار جلوتر از دندان هایی فک پایینی قرار دارند.

پس دندانی: ظاهری بول داگی که دندانهای فک پایین جلوتر از فک بالا هستند و یا فک بالا خیلی عقب تر از حالت استاندارد می باشد.

عدم روی هم رفتگی دندان های دو فک: به این معنا که به طور طبیعی دندان های فک بالا به درستی روی دندان های فک پایین قرار نمی گیرند.

باز ماندن: زمانی که فک بالا و پایین روی هم قرار می گیرند، میان دندان های جلویی یا کناری دو فک فاصله وجود داشته باشد..

جابه جایی خط میانی: زمانی که خط میانی دندان های جلویی از فک بالا، با خط میانی دندان های جلویی از فک پایین همتراز نباشد.

فاصله دار بودن: فاصله داشتن دندان ها به دلیل افتادن یک دندان یا دندان هایی که به درستی دهان را پر نکرده اند.

شلوغی دندان ها: زمانی که تعداد دندان ها زیاد باشد و همه در یک ردیف جا نشوند.

 

بهترین سن برای عمل ارتودنسی :

عمل ارتودنسی از سری عمل های طولانی است که دوره ی درمان آن اکثرا بین 6 ماه الی دو سال می باشد. بهتر است که این عمل در سنین پایین تر انجام شود زیرا بعد از سن بلوغ و شکل گیری استخوان ها ، این عمل دشوار تر و طول درمان نیز بیشتر خواهد شد.

هر نوع انحراف از این موقعیت طبیعی دندان‌ها باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود که ضرورت ردیف کردن یا برگرداندن موقعیت مناسب دندان‌ها را ایجاب می‌کند که این عمل با درمان‌های ارتودنسی میسر می‌شود.

البته درمان‌های ارتودنسی فقط به ردیف کردن دندان‌ها محدود نمی‌شود و به تغییر یا هدایت رشدی استخوان‌های فک بالا و پایین نیز مربوط می‌شود.

 

عوارض ارتودنسی

عوارض ارتودنسی

 

عوارض ممکن بعد از ارتودنسی دندان

  • دندان درد و آزردگی
  • زخم و خراش
  • تحلیل ریشه
  • پوسیدگی دندان یا بیماری ریشه
  • آسیب به مینای دندان
  • واکنش های آلرژیک
  • جوش خوردن دندان به استخوان فک ( انیکوز دندان )

 

 

 

مطالبي که شايد خواندنشان برايتان مفيد باشند:

چه افرادی برای لمینیت دندان مناسب هستند؟

همه چیز درباره جرم گیری و بروساژ دندان

 

مدت زمان درمان ارتودنسی

ممکن است طول دوره درمان از آن چیزی که پیش‌بینی شده کوتاه‌تر یا طولانی‌تر شود. درمان معمول ارتودنسی که به‌طور صحیح و کامل انجام می‌شود در اغلب موارد بین ۱۸ تا ۲۴ ماه خواهد بود.

نکته ای که ممکن است برای بسیاری از بیماران بسیار مهم باشد هزینه ارتودنسی باشد. اما با وجود کارت تخفیف دندان پزشکی که یکی از خدمات کارت طلایی است گرفتن تصمیم برای انجام ارتودنسی از نظر هزینه درمان راحت تر می شود.

 

مراقبت های پس از عمل ارتودنسی

درمان ارتودنسی عوارضی به همراه دارد که اگر توسط یک ارتودنتیست کارآزموده انجام بگیرد، شاهد به حداقل رسیدن مشکلات و عوارض پس از درمان خواهیم بود. علاوه بر نقش ارتودنتیست، رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار و مراقبت های پس از تکمیل درمان از اهمیت بسزایی برخوردار است. به دلیل وضعیت خاص دندان ها و فکین، در صورت رعایت نکردن مسائل بهداشتی و ایمنی پس از درمان ممکن است نتایج لازم برای بیمار حاصل نشود و این یعنی هدر رفتن زمان و هزینه‌ای که بیمار برای درمان پرداخته است.

یکی از مراقبت هایی که ارتودنتیست ها به صورت همیشگی استفاده از آن را توصیه و تجویز می‌کنند، به کار بردن ریتینرها در دندان پس از اتمام درمان ارتودنسی است. این ریتینرها که در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارند، موجب جلوگیری از به هم ریختگی ردیف دندان‌ها می‌شود. البته استفاده از ریتینر در یک دوره یک تا سه ساله نیز تا حدود زیادی از بازگشت تأثیرات درمان جلوگیری می‌کند. صلاح دید متخصص ارتودنسی در این موضوع بر همه ملاحظات ارجحیت دارد. مورد مهمی که درباره ریتینرها باید لحاظ شود، رعایت بهداشت آن‌ها است، چرا که اگر این کار انجام نشود با توجه به طولانی بودن مدت زمان قرارگیری ریتینر در دندان بیمار با پوسیدگی‌های دندانی وسیعی مواجه می‌شود. نوع ریتینر با توجه به تشخیص ارتودنتیست انتخاب می شود.

این ابزارها به طور کلی در دو دسته ثابت و متحرک در بازار یافت می شوند.

 

برای مشاهده تعرفه های دندان پزشکی اینجا کلیک کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *