نام:
تخصص:
شماره نظام پزشکی:
دانشگاه محل تحصیل:
آدرس:
تلفن:
موبایل:
ایمیل:
ساعت مراجعه:
نام:
تخصص:
شماره نظام پزشکی:
دانشگاه محل تحصیل:
آدرس:
تلفن:
موبایل:
ایمیل:
ساعت مراجعه:
بیماری پریودنتیت که در منابع انگلیسی Periodontal disease نام برده می شود، یک بیماری مربوط به لثه می باشد. در این بخش از سایت دکتر سلام با بیماری پریودنتیت کاملا آشنا می شوید و هر آنچه لازم است در مورد آن بدانید به شما می گوییم. بیماری پریودنتیت به عفونت و تخريب انساج نگهدارنده دندان که شامل لثه و استخوان مي باشد گفته مي شود که در قديم بنام پيوره خوانده مي شد .
اگر لثه هايتان دچار درد،خونريزي و عفونت شده است بدانيد که از لثه هايتان خوب مراقبت نکرده ايد .
نکته اي که لازم است بدانيد، اين است که لثه سالم بين دندانها را پر مي کند و لبه هاي آن تيز و اصطلاحاً شبيه لبه چاقو در طوق دندان قرار مي گيرد، رنگ آن صورتي روشن است و در ناحيه طوق، بين دندان و لثه شياري وجود دارد که به آن شيار لثه مي گويند و عمق آن حدود 5/0 ميلي متر است به گفته محققان سطح لثه طبيعي دان دان است .بطوري که اگر سطح لثه خشک شود نمايی شبيه پوست پرتقال دارد و تغيير در هر يک از موارد ياد شده نشانه اي از بيماري لثه مي باشد .
پلاک ميکروی لايه ای است نازک از ميکروب ها که بطور دائم بر سطح دندان ها مي نشيند و در داخل دهان تمام افراد بالغ وجود دارد اين لايه داراي مواد پروتئيني و سلول هاي پوششي و موادي ديگر با منشاء بزاقي است اما ساختمان اصلي آن از ميکروبها تشکيل شده است. جالب است بدانيد اگر يک گرم پلاک را بصورت خشک تهيه کنيم داراي 200 ميليارد باکتري است، اين لايه با شست و شوي آب برطرف نمي شود و بايد با مسواک و نخ دندان آن را از سطوح دندان تميز کرد و اين در حاليست که با سخت شدن تدريجي پلاک ميکروبي و رسوب املاح بزاق دهان روي آن، لايه اي به نام جرم تشکيل مي شودکه به علت داشتن سطح زبر، مقادير بيشتري پلاک ميکروبي را برسطح خود نگه مي دارد .
از اين تعداد به شمار ميکروبي که در پلاک دندان وجود دارد، عده اي براي لثه به شدت بيماريزا هستند و در صورت تميز نکردن دقيق دندانها سبب بروز بيماريهاي لثه مي شوند. براساس اين گزارش مهمترين بيماريهاي لثه مي توان به التهاب لثه ( ژنژيويت) و پريودونتيت يا همان تخريب بافتهاي نگهدارنده و استخوان اطراف دندان اشاره کرد که عامه مردم به آن پيوره مي گويند .
بايد توجه داشت که همواره مسير پيشرفت بيماري لثه از ژنژيويت بسوي پيوره است. پس اگر بيماري لثه در مرحله نخست کنترل شود مي توان از تخريب استخوان جلوگيري کرد .
خونريزي از لثه و تغيير رنگ آن از مهمترين علايم التهاب لثه است، در بسياري موارد، لثه در اثر التهاب نرم و متورم مي شود و گاهي دچار افزايش حجم نيز مي شود . تبديل ژنژيويت به پيوره بطور معمول بدليل رعايت نکردن بهداشت دهان و مستعد بودن فرد بويژه از نظر عوامل ايمني بدن صورت مي گيرد .
علايم پيوره شامل خونريزي و تغيير رنگ لثه، بوي بد دهان، درد مبهم در فک ها، احساس درد بين دندانها، احساس خارش در لثه، تمايل به فرو بردن خلال دندان در بين دندانها، ترشح چرک از لثه، لقي دندان، جابه جا شدن دندانها ، گير کردن غذا بين دندانها، آبسه لثه و … است .
در اين ميان از علايمي که بطور معمول مورد نظر دندانپزشک است، عميق شدن شيار لثه بوده که همزمان با تحليل استخوان صورت مي گيرد و تحليل استخوان نيز از روي راديوگرافي مشخص مي شود .
بيماريهاي ساير ارگانهاي بدن مثل قلب، کليه، چشم، پوست، مفاصل و کانونهاي عفوني دهان بويژه بيماريهاي لثه می تواند با عفونت های دهانی ارتباط داشته باشد. فاکتورهاي ايمني ترشح شده در داخل بدن بر اثر بيماري لثه در ايجاد و افزايش پلاک هاي پلاکتي در عروق قلب و لذا تنگي عروق و همچنین حساسيت و التهاب در ساير ارگانهاي ذکر شده موثر است .
امروزه عفونت هاي دهاني و بيماريهاي لثه به عوامل خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي افزوده شده است .
بهترين راه حفظ سلامت دهان و دندان و پيشگيري از پيوره استفاده از مسواک و نخ دندان است، حداقل دفعات توصيه شده براي مسواک زدن دوبار و استفاده از نخ دندان يکبار در شبانه روز است، اما از آنجا که روش صحيح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بيش از تعداد آن اهميت دارد. بهتر است روش صحيح را از يک دندانپزشک بياموزيم.
بخاطر داشته باشيم هميشه پيشگيري از درمان بهتر است، پس با رعايت دقيق بهداشت دهان سعي کنيم از بروز بيماريهاي لثه پيشگيري کنيم و از آنجا که عامل اصلي تمام بيماري هاي لثه ، پلاک ميکروبي است، پيش از ايجاد و پيشرفت بيماري در رفع آن بکوشيم .
توصيه اکيد اين گزارش به انجام معاينات منظم دوره اي 6 ماه يکبار از سوي دندانپزشک براي بررسي دندان ها و لثه هاست و ديگر اين که در صورت بروز علايم بيماري هاي لثه ، پيش از پيشرفت بيماري به دندانپزشک مراجعه و از نابودي احتمالي دندانهاي ارشمندتان جلوگيري نمائيد .
کارت طلایی به شماره ثبت ۱۷۹۱۵۵۰ زیر نظر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در سال۱۳۸۰ به ثبت رسید
کارت طلایی، کارت تخفیف می باشد که دارنـده آن میتواند از کلیه مـراکـز طرف قرارداد با تخفیفات ویژه استفاده نماید .
این کارت در حوزه پزشکی و دندانپزشکی قابل استفاده می باشد
آدرس واحد صدور : تهران
خیابان قرنی – بین بیمه دانا و بیمه البـرز – خیابان خسـرو – سـاختمان شماره ۴۲ – واحد ۹
تلفن:
ایمیل: kartetalaee@yahoo.com
instagram : @Kartetalaee
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!