پوسیدگی دندان

جرم دندان از تجمع رسوبات روی دندان و لثه تشکیل می شود که موجب ایجاد بوی بد دهان و لکه دار شدن دندان ها میشود.جرم دندان حاوی میکروب های متعدد است که باعث از بین رفتن بافت لثه و سست شدن پایه های دندان و در نتیجه پوسیدگی دندان ها میشود.
با توجه به بالا بودن هزینه دندان پزشکی , خصوصا در سلامت دندان و دهان , این امر باعث ایجاد دغدغه های گوناگون برای خانواده ها و بیماران شده است .
که این هزینه ها بسته به میزان جرم و نوع پالیش و دندانپزشک دارد که این کار را دندان پزشک متخصص انجام می دهد یا دندانپزشک عمومی بسته به تخصص هزینه جرم گیری تعیین می شود.

در ادامه این مقاله چند نکته مهم در مورد جرم گیری و مراقبت های پس از آن را شرح داده ایم.

 

علت جرم گرفتن دندان ها چیست

چند خطا و عادت های غلط که موجب جرم گرفتن دندان ها میشود به شرح زیر است:

• استفاده نکردن از خمیر دندان

• استفاده بیش از حد از خوراکی های چسبنده و شیرین

• از نخ دندان استفاده نمی کنید.

• دندان های جفت و یا روی هم سوار شده را ارتودنسی نمی کنید.

• جرم گیری نمی کنید.

• سالانه حداقل یکبار به پزشک مراجعه نمی کنید.

• فقط یکبار در روز مسواک می زنید.

 

پیشنهاد : برای نحوه انتخاب خمیر دندان مناسب کلیک کنید.

 

آیا دندان بعد از جرم گیری لق می شود

این یکی از باور های نادرست مردم است , با جمله ی ” جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعت است ” شروع می کنیم , با تجمع جرم بر روی دندان و لثه به مرور زمان استخوانهای نگهدارنده دندان تحلیل می روند اما به دلیل انباشته شدن جرم و چسبیده شدن دندان به هم لقی دندان حس نمیشود و پس از جرم گیری فرد متوجه این امر می شود.که البته این امر در مورد افرادی که دندان های سالمی دارند صادق نیست , و حتما از گرفتن نتایج مثبت جرم گیری رضایت خواهد داشت.

 

آیا جرم گیری خطر دارد

 

این جرم است که خطر دارد , نه جرم گیری

بیشتر مردم فکر می‌کنند جرمگیری مینای دندان‌ها را از بین می‌برد و زمینه بروز پوسیدگی‌ را فراهم می‌کند در حالی که جرم دندان علاوه بر این‌که برای لثه و بافت‌های نگهدارنده دندان مضر است، محلی برای تجمع و تکثیر میکروب‌ها به حساب می‌آید و فقط با جرمگیری می‌توان این مشکل را حل کرد. پس این جرم است که ضرر دارد نه جرمگیری!خیلی‌ها می‌گویند جرمگیری باعث حساس شدن دندان‌ها می‌شود و در صورت مصرف نوشیدنی گرم یا سرد دندان‌ها تیر می‌کشند.وجود جرم روی دندان‌ها به علت ضخامتی که دارد به عنوان یک عایق عمل می‌کند و تا حدی جلوی حس دندان‌ها را می‌گیرد. بنابراین طبیعی است که با برداشته شدن آن بهترمتوجه تغییرات حرارتی شویم. البته این حساسیت همیشگی نیست و بعد از چند روز از بین می‌رود.

 

بروساژ و سفید کردن دندان چه تفاوتی باهم دارند

 

سفید کردن دندان جنبه ی زیبایی , جرم گیری و بروساژ دندان جنبه ی درمانی ;

حتما شما هم واژه بروساژ و جرمگیری را باهم شنیده اید , بروساژ دندان یکی از مراحلی است که بعد از جرم گیری دندان انجام می گیرد که موجب صیقلی شدن دندان و از بین رفتن لکه های باقی مانده پس از مرحله جرم گیری می شود. این کار توسط دندانپزشک با خمیر مخصوص و استفاده از وسیله ای چرخشی که یک برس به سر آن بسته است صورت می گیرد.در صورتی که سفید کردن دندان ها با استفاده از ماده ای به نام پراکسید هیدروژن که به درون ساختار مینایی دندان نفوذ کرده و موجب سفید شدن دندان ها می شود انجام می گیرد , که این امر جنبه ی زیبایی دارد.

 

مراقبت های بعد از جرم گیری

 

همانطور که میدانیم تقریبا پس از کلیه امور درمانی و پزشکی بیمار باید مراقبت های بعد از درمان را رعایت کنیم , که در ادامه برخی از مراقبت های پس از جرم گیری دندان را عنوان کرده ایم :
• دهان و دندان را با آب نمک ولرم و رقیق حد اقل دو تا سه بار در روز شستشو دهید.
• توجه داشته باشید که اولین مسواک بعد از جرم گیری باید با ملایمت و با روش صحیح انجام شود .
• استفاده از نخ دندان حداقل یکبار در روز الزامی است.
• زمان صحیح مسواک زدن حداقل 2 تا 4 دقیقه است.
• کنترل بهداشت دهان و دندان حدودا 9 ماه یکبار ضروری است.

 

شما می توانید با داشتن کارت تخفیف دندانپزشکی از تخفیف های دندانپزشکی استفاده کنید.

و هزینه دندانپزشکی خود را تا میزان قابل توجهی کاهش دهید.

 

برای مشاهده تعرفه های دندان پزشکی کلید کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *