نام:
تخصص:
شماره نظام پزشکی:
دانشگاه محل تحصیل:
آدرس:
تلفن:
موبایل:
ایمیل:
ساعت مراجعه:
نام:
تخصص:
شماره نظام پزشکی:
دانشگاه محل تحصیل:
آدرس:
تلفن:
موبایل:
ایمیل:
ساعت مراجعه:
عوارض احتمالی حاصل از کامپوزیت دندان شامل افزایش حساسیت در دندان ها و مشکل در تنظیم دندانهای جدید شماست که سبب تغییر در اندازه و شکل دندان ها می شود. هر دو موقتی است. از آنجا که روکش های کامپوزیت جایگزینی کاملا طبیعی برای دندان ها نیستند ، بازرسی کردن آنها از نزدیک نیز ممکن است تغییرات جزئی در رنگ آنها را نشان دهد.
در مواردی که برای قرار دادن کامپوزیت دندان تراشیدن مینای دندان لازم باشد ، کامپوزیت ونیر بدون عارضه نیست.در صورت مراقبت ناصحیح در این موارد ممکن از تراشیدن دندان به پوسیدگی دندان منجر شود.کامپوزیت دندان یک روش دندانپزشکی زیبایی است که نیاز به مهارت بالای دندانپزشک دارد.
زیرا مواد کامپوزیتی همانند روکش های لمینت در آزمایشگاه ساخته نمی شوند و ساختن آنها روی دندان بیمار و توسط دندانپزشک انجام می شود . بنابراین هنر، مهارت و تجربه ی دندانپزشک در کامپوزیت دندان حرف اول را می زند.کار کردن با مواد کامپوزیتی دشوار است و عدم تجربه و مهارت دندانپزشک ، نارضایتی بیمار را در پی خواهد داشت.
از معایب کامپوزیت دندان میتوان به تورم لثه اشاره کرد.در صورت بروز التهاب لثه باید سریعا به متخصص دندانپزشک مراجعه شود تا اقدام درمانی مناسب و به هنگام صورت بگیرد.انجام این روش نیز همانند سایر روش های زیبایی دندان ها، ممکن است عوارض به همراه داشته باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
احتمال شکستن کامپوزیت دندان
با وجود اینکه امروزه اکثر برند های کامپوزیت دارای استحکام بالایی هستند، اما در صورت عدم انجام مراقبت های لازم، احتمال شکستن و خرد شدن آن ها وجود دارد که در این شرایط، ترمیم آن ها نیازمند صرف هزینه های اضافی می باشد.
بوی بد دهان
نصب نادرست کامپوزیت توسط دندانپزشک غیر مجرب می تواند سبب فاصله افتادن بین کامپوزیت و خط لثه شده که در این صورت مواد غذایی و باکتری ها می توانند در این قسمت تجمع یافته و علاوه بر ایجاد دیگر مشکلات منجر به بوی بد دهان شوند.
پوسیدگی دندان ها
همانطور که در مورد قبلی علل بوی بد دهان بعد از نصب کامپوزیت را برای تان گفتیم، این مشکل می تواند موجب پوسیده شدن دندان ها که جز عوارض کامپوزیت است گردد. همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به طور اصولی این عارضه را به همراه خواهد داشت.
تورم و کبودی لثه
احتمال وجود تورم و کبودی در لثه ها وجود دارد که ممکن است تا دو هفته ادامه یابد. (احتمال اتفاق افتادن این مورد است کم است.) دندانپزشک برای کاهش این عوارض مصرف دارو های ضد التهاب را توصیه می کند.
واکنش آلرژیک
در موارد نادر ممکن است افراد به مواد کامپوزیت دندان واکنش آلرژیک نشان دهند که می تواند همراه با علائمی نظیر سوزش، تورم و تغییر رنگ لثه باشد که در این صورت احتمالا دندانپزشک، کامپوزیت ها را بر میدارد و نسبت به درمان لثه اقدام می کند.
با وجود احتمال بروز مشکلاتی در این روش، می توان با رعایت و توجه به برخی نکات از ایجاد آنها که می توانند باعث خسارت مالی و تاثیر بر سلامت فرد شوند، پیشگیری کرد:
رعایت بهداشت دهان و دندان
اولین و مهمترین عامل پیشگیری از بروز عوارض کامپوزیت دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان است.باید حتما روزی دو بار مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و همچنین از دهانشویه مناسب، استفاده کنید.
انتخاب دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی
نسبت به انتخاب مراکز دندانپزشکی و جنس مواد کامپوزیتی مرغوب، تحقیق کنید و با دقت فراوانی این کار را انجام دهید.زیرا دقت در انتخاب این موارد به شبیه تر شدن به دندان های طبیعی، نتایج مطلوب تر و رضایت بخش تر کامپوزیت کمک می کنند.
انجام درمان های مورد نیاز قبل از نصب کامپوزیت
حتما پوسیدگی های موجود بر سطح دندان ها باید قبل از شروع کار، برطرف شوند.در غیر این صورت بعد از مدت زمان کوتاهی فرد با بیماری های لثه و مشکلات جدی تری در دهان خود مواجه می شود.
اگر با هر کدام از عوارضی که پیش تر برای تان مطرح کردیم روبرو شدید، بهتر است تا هرچه سریع تر به کلینیک مراجعه داشته باشید و با توجه به تعرفه خدمات دندانپزشکی به درمان بپردازید.در ادامه راهکارهایی که برای درمان آنها صورت می گیرند را شرح خواهیم داد:
درمان شکستگی کامپوزیت
به دلیل اینکه کامپوزیت دندان قابلیت ترمیم دارد، اگر با ترک خوردگی و یا شکستگی آنها روبرو شدید، می توانید برای ترمیم آن اقدام نمایید.
درمان بوی بد ناشی از نصب کامپوزیت
اگر بعد از نصب کامپوزیت، با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان کامل، داشتن رژیم غذایی متناسب و سالم و رعایت تمام نکاتی که لازم است تا برای رفع بوی بد دهان خود انجام دهید، اما باز هم این عارضه از بین نمی رود، ممکن است تا نصب نادرست کامپوزیت توسط دندانپزشک غیر مجرب شما را با این عارضه روبرو کرده باشد. پس بهتر است تا برای بررسی آن به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید.
درمان پوسیدگی دندان ها بعد از نصب کامپوزیت
بعد از این درمان لازم است تا از کامپوزیت ها همانند دندان های طبیعی خود مراقبت کنید. پس مسواک نزدن به طور اصولی و درست، عدم استفاده از دهانشویه و نخ دندان می تواند شما را با این نوع عوارض کامپوزیت روبرو نماید که در این صورت باید برای رفع این پوسیدگی ها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید. ترمیم پوسیدگی با استفاده از روش های متنوعی انجام می شود که با توجه به میزان و پیشروی آن توسط دندانپزشک انتخاب خواهد شد.برخی مواقع لازم است تا کامپوزیت از روی دندان ها برداشته شود.
درمان تورم و کبودی لثه
التهاب و تورم ناشی از این درمان در چند روز ابتدایی می تواند طبیعی بوده و به مرور رفع شود، اما باقی ماندن آن بیش از چند روز می تواند نشان دهنده مشکل مهم تری بوده که باید بررسی گردد.
درمان واکنش های آلرژیک
معمولا واکنش های آلرژیک که از عوارض کامپوزیت است با مصرف برخی از داروهای خاص تجویز شده توسط دندانپزشک رفع می شوند.اما اگر تشخیص این باشد که این درمان پاسخ گو نیست، دندانپزشک کامپوزیت را از روی دندان ها برداشته و با استفاده از روش دیگری به اصلاح طرح لبخند می پردازد .
انجام كامپوزيت ونیر يا لمینت به دندان ها آسیب میرساند ؟
مانند هر كار درمانى-زيبايى دیگر پاسخ به سوال بالا به انتخاب طرح درمان مناسب و اجراى دقیق عمل برمیگردد.قاعدتا خيلى از موارد و مشکلات قابل اصلاح با كامپوزيت ونیر يا لمینت نيست و اگر در چنین مواردی اين كار ها انجام شود باعث بروز مشکلات زیادی برای بیمار میشود .مثلا بعضی از نا مرتبى ها مستلزم انجام درمان ارتودنسی هستند و با ونیر يا لمینت قابل اصلاح نيستند.نکته ی دیگر هم بحث اجراى دقیق و اصولی درمان است.یعنی اگر فردی تحت درمان كامپوزيت يا لمینت باشد ولی كار درمانی بی كيفيت برایش انجام شود، باز هم دچار مشکلات متعدد و شکست درمان خواهد شد پیشنهاد می کنیم پیش از انجام کار از خدمات مشاوره استفاده کنید.
کارت طلایی به شماره ثبت ۱۷۹۱۵۵۰ زیر نظر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در سال۱۳۸۰ به ثبت رسید
کارت طلایی، کارت تخفیف می باشد که دارنـده آن میتواند از کلیه مـراکـز طرف قرارداد با تخفیفات ویژه استفاده نماید .
این کارت در حوزه پزشکی و دندانپزشکی قابل استفاده می باشد
آدرس واحد صدور : تهران
خیابان قرنی – بین بیمه دانا و بیمه البـرز – خیابان خسـرو – سـاختمان شماره ۴۲ – واحد ۹
تلفن:
ایمیل: kartetalaee@yahoo.com
instagram : @Kartetalaee
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!