ناهنجاری فک و دندان
فک و دندان آیتم زیبایی بسیار مهمی در چهره افراد است لذا  هرگونه ناهنجاری و ایرادی موجب لطمه زدن به زیبایی  میشود و روی اعتماد به نفس فرد تاثیر منفی میگذارد.
فک مجموعه ای از استخوان هاست که دندان ها روی آن سوارند و به دو قسمت فک بالا و فک پایین تقسیم میشود.فک بالا ثابت و فک پایین هنگام صحبت کردن،غذا خوردن و… متحرک میباشد.مفصل فک پایین با مفصل فکی گیجگاهی به استخوان جمجمه متصل است وقتی این مفصل مشکل داشته باشد فرد دچار ناهنجاری فک خواهد شد. در این صورت فرد باید به دندانپزشک مراجعه کرده و درمان های لازم را انجام دهد.شما میتوانید با استفاده از کارت تخفیف دندانپزشکی که یکی از خدمات کارت طلایی دندانپزشکی میباشد، هزینه های درمان دندانپزشکی را تا حد زیادی کاهش داده و با خیالی آسوده تر به فکر درمان باشید.

انواع ناهنجاری های فک

ناهنجاری های فک برخی ارثی و مادرزادی و برخی اکتسابی،براثر عادت های نادرست دوران کودکی مانند انگشت مکیدن،استفاده از شیشه شیر و پستانک برای مدت طولانی و بعد از 3سالگی، یا زبان زدن به دندان ها در هنگام درامدن دندان ها میباشد.

ناهنجاری فک

ناهنجاری های فک انواع گوناگونی دارد از جمله ی متداول ترین انها عبارت است از:
  • جلو بودن فک بالا یا جلو بودن فک پایین: یکی از رایج ترین گونه های ناهنجاری ها فک این مورد است که در این حالت یا فک بالا جلو است و فک پایین عقب رفته به نظر میرسد، یا فک پایین جلو است و فک بالا عقب رفته به نظر میرسد.
  • فاصله دار بودن و یا به هم فشرده بودن دندان ها: در این مورد معمولا دندان های جلو از هم فاصله قابل توجهی دارند که از بیشتر از حالت فاصله نرمال دندان هاست
  • انحراف فک بالا یا پایین: گاهی فک بالا یا پایین به یک جهت انحراف داشته و از حالت طبیعی خارج شده اند.
  • اوربایت:یکی از مشکلات ارثی فک است که در آن فک بالا یا فک پایین به طور غیر معمولی بزرگتر میشود،با وجود ارثی بودن این اختلال اما عادت های غلط دوران کودکی نیز میتواند در پیشرفت اوربایت موثر باشند.
  • آندربایت:در این حالت فک پایین جلوتر از فک بالا قرار میگیرد.والدینی که علائم اندربایت را در کودکان خود مشاهده میکنند لازم است هرچی سریعتر به پزشک مراجعه کنند زیرا در صورت رسیدگی به این مشکل قبل از بلوغ،تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
  • کرایس بایت:فک پایین و فک بالا هم تراز نباشند و یا چند دندان در وضعیت نا مناسبی قرار داشته باشند که کراس بایت خود به انواع کراس بایت خلفی(دندان های عقب فک بالا پشت دندان های پایین قرار دارند) قدامی(دندان های پیشین فک بالا،عقب تر از دندان های پایین اند) و باکال یا گونه ای(دندان های بالای یک طرف به گونه نزدیک ترند)تقسیم میشود.
  • چرخش دندان ها
  • لبخند لثه ای:نمایان شدن حجم زیادی از لثه به هنگام خندیدن

علائم ناهنجاری های فک عبارت اند از

  • نا منظم بودن دندان ها مانند به هم فشردگی،روی هم هم بودن دندان ها یا فاصله دندان ها از هم
  • تغییرات منفی در چهره
  • درد یا صدا دادن فک در هنگام صحبت کردن یا جویدن غذا
  • ایجاد مشکلات گفتاری
  • ایجاد مشکلات تنفسی و تنفس از راه دهانی

ارتودنسی

ارتودنسی علم تشخیص  و درمان ناهنجاری های دندان و فک است،که به صلاح دید دندانپزشک معالج برای افراد مختلف ،به منظور زیبایی و یا درمان های جدی تر دندان و فک تجویز میشود.

ارتودنسی

آیا ناهنجاری های فک و دندان با ارتودنسی درمان میشود؟
به طور کلی  در حوزه درمان تمام بیماری ها، درصورت تشخیص زود هنگام و اقدام به درمان در کودکی فرایند درمان راحت تر و کارامد تر صورت خواهد گرفت.بیماری های فک و دندان هم از این امر مستثنی نیستند و اگر در سنین قبل از بلوغ اقدام به درمان کنند به احتمال قوی ارتودنسی جواب خواهد داد.بهترین زمان برای درمان اختلالات مادرزادی و ارثی فک و دندان بین 7تا12سالگی است زیرا در این زمان دندان های شیری و دائمی با هم  در دهان وجود دارند.اما بعد از سنین بلوغ افرادی هستند که به دنبال رفع مشکلات فکی و دندانی خود با ارتودنسی و بدون جراحی هستند؛باید بگوییم که مفید فایده واقع شدن ارتودنسی برای ناهنجاری های دندانی معمولا همیشه جواب میدهد اما در مورد ناهنجاری های شدید تر فکی بعد از بلوغ ارتودنسی در کنار جراحی فک نتیجه بهتری خواهد داد.

هزینه های درمان

نگرانی بعدی ای که برای درمان اختلالات فک و دندان وجود دارد هزینه آن هاست که در سال های اخیر نیز رو به افزایش بوده است.اما به هرحال به دلیل اهمیت این موضوع بهتر است به دنبال راهی برای کاهش هزینه درمان، به جای رها کردن آن باشیم.شما میتوانید با استفاده از کارت تخفیف دندانپزشکی که یکی از خدمات کارت طلایی میباشد، هزینه های درمان دندانپزشکی را تا حد زیادی کاهش داده و با خیالی آسوده تر به فکر درمان باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *