نام:
تخصص:
شماره نظام پزشکی:
دانشگاه محل تحصیل:
آدرس:
تلفن:
موبایل:
ایمیل:
ساعت مراجعه:
نام:
تخصص:
شماره نظام پزشکی:
دانشگاه محل تحصیل:
آدرس:
تلفن:
موبایل:
ایمیل:
ساعت مراجعه:
بیماری پریودنتیت که در منابع انگلیسی Periodontal disease نام برده می شود، یک بیماری مربوط به لثه می باشد. در این بخش از سایت دکتر سلام با بیماری پریودنتیت کاملا آشنا می شوید و هر آنچه لازم است در مورد آن بدانید به شما می گوییم. بیماری پریودنتیت به عفونت و تخریب انساج نگهدارنده دندان که شامل لثه و استخوان می باشد گفته می شود که در قدیم بنام پیوره خوانده می شد .
اگر لثه هایتان دچار درد،خونریزی و عفونت شده است بدانید که از لثه هایتان خوب مراقبت نکرده اید .
نکته ای که لازم است بدانید، این است که لثه سالم بین دندانها را پر می کند و لبه های آن تیز و اصطلاحاً شبیه لبه چاقو در طوق دندان قرار می گیرد، رنگ آن صورتی روشن است و در ناحیه طوق، بین دندان و لثه شیاری وجود دارد که به آن شیار لثه می گویند و عمق آن حدود ۵/۰ میلی متر است به گفته محققان سطح لثه طبیعی دان دان است .بطوری که اگر سطح لثه خشک شود نمایی شبیه پوست پرتقال دارد و تغییر در هر یک از موارد یاد شده نشانه ای از بیماری لثه می باشد .
پلاک میکروی لایه ای است نازک از میکروب ها که بطور دائم بر سطح دندان ها می نشیند و در داخل دهان تمام افراد بالغ وجود دارد این لایه دارای مواد پروتئینی و سلول های پوششی و موادی دیگر با منشاء بزاقی است اما ساختمان اصلی آن از میکروبها تشکیل شده است. جالب است بدانید اگر یک گرم پلاک را بصورت خشک تهیه کنیم دارای ۲۰۰ میلیارد باکتری است، این لایه با شست و شوی آب برطرف نمی شود و باید با مسواک و نخ دندان آن را از سطوح دندان تمیز کرد و این در حالیست که با سخت شدن تدریجی پلاک میکروبی و رسوب املاح بزاق دهان روی آن، لایه ای به نام جرم تشکیل می شودکه به علت داشتن سطح زبر، مقادیر بیشتری پلاک میکروبی را برسطح خود نگه می دارد .
از این تعداد به شمار میکروبی که در پلاک دندان وجود دارد، عده ای برای لثه به شدت بیماریزا هستند و در صورت تمیز نکردن دقیق دندانها سبب بروز بیماریهای لثه می شوند. براساس این گزارش مهمترین بیماریهای لثه می توان به التهاب لثه ( ژنژیویت) و پریودونتیت یا همان تخریب بافتهای نگهدارنده و استخوان اطراف دندان اشاره کرد که عامه مردم به آن پیوره می گویند .
باید توجه داشت که همواره مسیر پیشرفت بیماری لثه از ژنژیویت بسوی پیوره است. پس اگر بیماری لثه در مرحله نخست کنترل شود می توان از تخریب استخوان جلوگیری کرد .
خونریزی از لثه و تغییر رنگ آن از مهمترین علایم التهاب لثه است، در بسیاری موارد، لثه در اثر التهاب نرم و متورم می شود و گاهی دچار افزایش حجم نیز می شود . تبدیل ژنژیویت به پیوره بطور معمول بدلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و مستعد بودن فرد بویژه از نظر عوامل ایمنی بدن صورت می گیرد .
علایم پیوره شامل خونریزی و تغییر رنگ لثه، بوی بد دهان، درد مبهم در فک ها، احساس درد بین دندانها، احساس خارش در لثه، تمایل به فرو بردن خلال دندان در بین دندانها، ترشح چرک از لثه، لقی دندان، جابه جا شدن دندانها ، گیر کردن غذا بین دندانها، آبسه لثه و … است .
در این میان از علایمی که بطور معمول مورد نظر دندانپزشک است، عمیق شدن شیار لثه بوده که همزمان با تحلیل استخوان صورت می گیرد و تحلیل استخوان نیز از روی رادیوگرافی مشخص می شود .
بیماریهای سایر ارگانهای بدن مثل قلب، کلیه، چشم، پوست، مفاصل و کانونهای عفونی دهان بویژه بیماریهای لثه می تواند با عفونت های دهانی ارتباط داشته باشد. فاکتورهای ایمنی ترشح شده در داخل بدن بر اثر بیماری لثه در ایجاد و افزایش پلاک های پلاکتی در عروق قلب و لذا تنگی عروق و همچنین حساسیت و التهاب در سایر ارگانهای ذکر شده موثر است .
امروزه عفونت های دهانی و بیماریهای لثه به عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی افزوده شده است .
بهترین راه حفظ سلامت دهان و دندان و پیشگیری از پیوره استفاده از مسواک و نخ دندان است، حداقل دفعات توصیه شده برای مسواک زدن دوبار و استفاده از نخ دندان یکبار در شبانه روز است، اما از آنجا که روش صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بیش از تعداد آن اهمیت دارد. بهتر است روش صحیح را از یک دندانپزشک بیاموزیم.
بخاطر داشته باشیم همیشه پیشگیری از درمان بهتر است، پس با رعایت دقیق بهداشت دهان سعی کنیم از بروز بیماریهای لثه پیشگیری کنیم و از آنجا که عامل اصلی تمام بیماری های لثه ، پلاک میکروبی است، پیش از ایجاد و پیشرفت بیماری در رفع آن بکوشیم .
توصیه اکید این گزارش به انجام معاینات منظم دوره ای ۶ ماه یکبار از سوی دندانپزشک برای بررسی دندان ها و لثه هاست و دیگر این که در صورت بروز علایم بیماری های لثه ، پیش از پیشرفت بیماری به دندانپزشک مراجعه و از نابودی احتمالی دندانهای ارشمندتان جلوگیری نمائید .
کارت طلایی به شماره ثبت ۱۷۹۱۵۵۰ زیر نظر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در سال۱۳۸۰ به ثبت رسید
کارت طلایی، کارت تخفیف می باشد که دارنـده آن میتواند از کلیه مـراکـز طرف قرارداد با تخفیفات ویژه استفاده نماید .
این کارت در حوزه پزشکی و دندانپزشکی قابل استفاده می باشد
آدرس واحد صدور : تهران
خیابان قرنی – بین بیمه دانا و بیمه البـرز – خیابان خسـرو – سـاختمان شماره ۴۲ – واحد ۹
تلفن: ۸۸۹۱۲۱۹۲- ۸۸۹۱۲۵۸۵
ایمیل: kartetalaee@yahoo.com
instagram : @Kartetalaee
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!