عفونت لثه

این مقاله مخصوص زن‌هاییست که یا قصد بارداری دارد یا باردار هستند.

معمولا خانم ها در بارداری دوچار تغییرات هورمونی شدید میشوند به شکلی که لثه و دندان‌هایشان عفونت میکند و همچنین چون در دوران بارداری و به دلیل شکل گیری استخوان جنین افت شدید کلسیم در مادر اتفاق می‌افتد بنابراین دندان‌ها شروع به پوسیدگی میکنند و گاها فرد باردار با شروع دوران بارداری دوچار دندان درد و عفونت لثه و دندان میشود و از آنجایی که این‌دوره بسیار دوره حساسی است رسیدگی و درمان بسیار کار سختی است بنابراین خانم‌ها باید بدانند که برای رفع این مشکل باید اقداماتی را انجام دهند.

همانطور که همه میدانیم پیشگیری بهتر از درمان است. متخصصان همیشه به مادرانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌کنند حتما قبل از هر اقدامی به دندان پزشک مراجعه کرده تا تمام لثه ها و دندان‌هایتان را معاینه کند.

تا اگر دندانی نیاز به پر شدن سطحی یا عصب کشی دارد همان موقع درمان شود و گاها دندان‌های پوسیده فرد بسیار زیاد است و فرد باید قبل از بارداری کلی هزینه کند و به همین دلیل افراد ازانجام این کار پشیمان می‌شوند و در نهایت دوران بارداری سختی را پشت سر میگذارند چرا که اکثر زنان باردار از دندان درد رنج می‌برند حال اگر این افراد با آگاهی از کارت تخفیف دندانپزشکی دست به کار شوند این هزینه ها به مقدار قابل توجهی کاهش میابد.

حال اگر فردی به هر دلیلی قبل از بارداری اقدام به درمان دندان‌ها نکرد احتمال بسیار زیادی دارد که در دوره بارداری دوچار دندان درد بشود.

چیزی که هست در سه ماهه اول بارداری چون اندام جنین در حال شکل گیری است و دوره بسیار حساسی است اگر فرد هر مشکلی مانند دندان درد، عفونت لثه و پوسیدگی دندان داشته باشد قابل درمان نیست وباید تحمل کند تا سه ماهه دوم بارداری، یعنی اگر شما در سه ماهه اول به دندان پزشک مراجعه کنید هیچ اقدامی در جهت رفع درد شما انجام نمیدهند و آن را به سه ماهه دوم موکول میکنند. بنابراین شما در سه ماهه اول بارداری نمیتوانید از تعرفه دندانپزشکی استفاده کنید.

و اما درسه ماهه دوم بارداری چون اندام های جنین فقط در حال رشد هستند شما میتوانید با مراجعه به دندان پزشک تا جایی که امکان دارد از خدمات دندان پزشکی در جهت رفع مشکل های خود استفاده کنید.

گاها سوال پیش می‌آید که سه ماهه سوم بارداری هم اندام‌های جنین در حال رشد است پس چرا اصولا دندانپزشک آن زمان را توصیه نمیکند؟

در واقع چون در این زمان مادر جنین نمیتواند به مدت طولانی به پشت بخوابد و وزنش بالا رفته کار بسیار سخت می‌شود وگرنه مشکلی برای جنین پیش نمی‌آید

از چه مواد شیمایی باید در این دوران استفاده شود

در واقع مشکل اصلی در خدمات دندان پزشکی استفاده از آمپول‌های بی حسی است که اگر نوع و دوز آن تنظیم نشود ممکن است از طرق ناف و جفت به جنین وارد شود و برای جنین خطر آفرین شود.
که در این دوران شما حتما باید به پزشک تاکید کنید ک باردار هستید و باید از موادی استفاده کند که مختص شماست.

انواع مواد شیمایی

۱)لیدوکائین که از جمله مواد رایج در دندان پزشکی است زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که فرد در حالت اورژانسی باشد، پزشک با استفاده از دوز کم این دارو به شکلی که از جفت عبور نکند و اگر عبور هم کرد مشکل افرین نباشد، استفاده میکند.

۲)آنتی بیوتیک ها هم میتوانند برای جلوگیری از عفونت دندان در این دوران طبق دستور پزشک تجویز شوند.

نکته: دهانشویه و موادی که برای پر کردن دندان استفاده میشوند هیچ مشکلی برای زنان باردار ایجاد نمیکند.

آیا استفاده از پرتو ایکس برای عکس برداری خطر دارد

بر اساس تحقیقات صورت گرفته پرتو ایکسی که در عکس برداری مورد استفاده قرار میگیرد ضعیف تر از آن است که مشکل برای جنین ایجاد کند بااین حال برخی افراد خیلی محتاط هستند و در سه ماهه اول که بسیار شرایط حساسی است اقدامی‌نمیکنند.

آیا عصب کشی دندان برای زن باردار خطر آفرین است

همانطور که‌ میدانید سه ماهه اول بارداری دوره حساسی است و هیچ اقدامی صورت نمیگیرد و بااینکه عصب کشی دندان عملی بی خطر است ولی بااین حال پزشکان برای احتیاط در صورت وخیم‌نبودن اوضاع پیشنهاد میکنند که فرد آنرا به بعد از زایمان موکول کند. تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری شود. ولی همانطور که در اول اشاره شد بهتر است همه‌ی این اقدامات قبل از بارداری صورت بگیرد و حتی اگر اقدامی صورت نگرفت با رعایت بهداشت دهان و دندان خود و مراقبت صحیح از دندان ها و تغذیه مناسب از دندان‌های خود مراقبت کنید تا مجبور نشوید اقدامی کنید ک ممکن است خطر آفرین باشد.

سفید کردن دندان

در دوران بارداری سفید کردن دندان مشکلی ایجاد نمیکند ولی توصیه میشود چون اجباری در این کار نیست آن را به قبل یا بعد از بارداری موکول کنید چون برای زن باردار خسته کننده است ساعات طولانی را برروی صندلی دندان پزشکی بنشیند.

کشیدن دندان

کشیدن دندان نیز مانند بقیه اقدامات اگر از قبل از بارداری انجام شود که قطعا بهتر است ولی اگر فرد پس از بارداری دوچار دندان درد شدید شد همانطور که میدانید در سه ماهه اول نمیشود هیچ اقدامی کرد ولی در سه ماهه دوم‌دندان پزشکی طبق دستور دندان پزشک کشیدن دندان ممکن میشود. پس حتما به این نکات توجه کنید

علت پوسیدگی دندان در دوران بارداری چیست

یکی از این دلایل افزایش اسید در بزاق فرد باردار است که این اسید اثرات مخربی بر مینای دندان میگذارد و موجب پوسیدگی میشود. بنابراین فرد مجبور به مراجعه به دندان پزشک میشود.

علت دیگر این امر استفاده بیشتر از مواد قندی در فرد باردار است چرااکه این دوران باید از مواد مغذی جهت رشد بهتر جنین استفاده شود بنابراین‌افزایش این مواد سبب پوسیدگی دندان میشود.

پس حتما به خانم باردار توصیه میشود در این دوران بیشتر از هر زمانی به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت میدهند.

ولی باوجود همه این توضیحات پیشنهاد همه پزشکان و متخصصان این است که قبل از بارداری یک معاینه کامل و دقیق از دندان‌هایتان داشته باشید و به طور کامل تمام مشکلات دندان خودرا رفع کنید چرا که این دردها در دوران بارداری چند برابر شده و حتی خاطرات بدی از را از دوران بارداری برای شما میسازند و گاها درمان آنها خطر آفرین است پس حتما شما قبل از هر اقدامی جهت بارداری به طور کامل به دمدان‌های خود رسیدگی کنید و اصلا نگران هزینه ‌های آن نباشید چرا که بااستفاده از کارت طلایی دندان پزشکی این هزینه ها ۳چتا ۷۰درصد کاهش میباند و این فوق‌العاده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *