کامپوزیت دندان
خدمات دندانپزشکی را میتوان به دو دسته کلی درمانی و زیبایی تقسیم کرد . داشتن دندان های زیبا تاثیر فوق العاده ای در زیبایی چهره دارد.
دندان یکی از مهم ترین فاکتور های زیبایی در هر فرد است ; روش های مختلفی برای اصلاح طرح لبخند و زیبایی دندان وجود دارد مانند ارتودنسی ، لمینت و …
یکی دیگر از این روش ها کامپوزیت دندان است. که بسیاری از افراد از آن برای زیباتر شدن و یک دست شدن دندان هایشان استفاده میکنند.
کامپوزیت دندان یکی از روش هاییست که مربوط به حیطه زیبایی دندان است اما به طور کلی موجب افزایش سلامت و دوام دندان نیز میشود. کامپوزیت یک ماده ماتریکس رزینی است که به صورت خمیر در می آید و روی دندان قرار میگیرد که پزشک به وسیله آن دندان های دارای لکه،شکسته و پوسیده را پر میکند و ازین این طریق موجب برطرف شدن عیوب دندان و زیبایی بیشتر دندان ها میشود. این روش،روشی ظریف ، زیبا و ماندگار است و به دندان ها آسیب نمیزند.

در ادامه درمورد تفاوت لمینن و کامپوزیت خواهید خواند که ; کامپوزیت از لحاظ هزینه های درمان مقرون به صرفه تر است . اما به هرحال به دلیل بالا رفتن هزینه دندانپزشکی در چند سال اخیر با استفاده از کارت تخفیف دندانپزشکی که یکی از خدمات کارت طلایی میباشد تا حدودی میتوان از هزینه های درمان کاست.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان نیز مانند دیگر روش های درمانی و زیبایی دارای انواع مختلفی است که در ادامه به شرح آنها میپردازیم:

کامپوزیت ماکروفیل یا درشت دانه

دارای ذراتی از ۱۰ میکرومتر تا ۵۰ میکرومتر، که قدیمی تر است و درمقایسه با مواد امروزی درشت تر است اما از استحکام بسیار بالایی برخوردار است.

میکروفیل یا ریزدانه

نسل جدیدی از کامپوزیت ها دارای ذراتی کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر که از استحکام کمتری نسبت به ماکروفیل برخوردارند اما مزیت آن صاف بودن سطح آن ها و سهولت در پولیش کردن آنهاست.

میکروهیبرید و نانو هیبرید

بین کامپوزیت ریز دانه و درشت دانه قرار دارد، دارای فیلر بالایی هستند و این امر استحکام آنها را در برابر ساییدگی بالا میبرد . اما از معایب آنها تغییر رنگ و کاهش زیباییشان به مرور زمان است.

مراحل انجام کامپوزیت

اگر بخواهیم مراحل انجام کامپوزیت را توضیح دهیم به شرح زیر است:

  • ابتدا دهان و دندان کاملا تمیز میشوند و هرگونه جرمی از روی دندان برداشته میشود تا مراحل بعدی کار به مشکل برنخورد و برای انجام کامپوزیت آماده شوند.
  • سپس دندان ها را خشک میکنند تا چسب و مواد مربو‌ط به کامپوزیت را پس نزند.
  • به وسیله مواد اسید سطح دندان ها را خراش میدهند تا کامپوزیت بهتر روی دندان فیکس شود.
  • در این مرحله چسب مخصوص کامپوزیت روی دندان ها زده میشود و مواد خمیری کامپوزیت روی دندان ها قرار میگیرد.
  • در مرحله بعد دندانپزشک مواد خمیری کامپوزیت را با نور مخصوص به مواد می تاباند این نور باعث سفت و شکل گرفتن کامپوزیت میشود.
  • و در آخر به وسیله پولیش به کامپوزیت فرم میدهند و ایراداتش را برطرف میکنند.

 

مراقبت ها بعد از کامپوزیت

  • کامپوزیت نیز مانند دیگر خدمات دندانپزشکی نیازمند مراقبت است که برای طول عمر کامپوزیت الزامیست از جمله این مراقبت ها عبارت اند از:
  • دندان ها را به وسیله یک مسواک نرم و خمیر دندانی که پزشک توصیه میکند تمیز کنید.
  • از نخ دندان استفاده کنید.
  • از دهان شویه ای که دندانپزشک شما تجویز کرده است استفاده کنید.
  • از استفاده از دخانیات و هرگونه دودی پرهیز کنید زیرا موجب تغییر رنگ کامپوزیت میشود.
  • از مصرف نوشابه، پفک، چای و قهوه و دیگر مواد خوراکی ای که رنگ دارند تا ۴۸ساعت جدا پرهیز کنید زیرا به راحتی رنگ کامپوزیت را تحت تاثیر قرار میدهند.
  • مواد خوراکی سفت را گاز نزنید زیرا موجب شکستن کامپوزیت میشوند.

برای کسب اطلاعات لازم در مورد انتخاب خمیر دندان مناسب اینجا کلیک کنید.

 

طول عمر کامپوزیت و تعویض کامپوزیت دندان

مانند دیگر روش ها طول عمر کامپوزیت نیز بستگی به درجه مراقبت های فرد از جمله بهداشت دهان و دندان و عادت های غذایی سالم دارد. اما به طور کلی ، کامپوزیت یکی از با دوام ترین روش های خدمات زیبایی دندان است. علاوه بر مراقبت های فردی کیفیت مواد استفاده شده در کامپوزیت هم بر روی طول عمر کامپوزیت تاثیر چشمگیری دارد.
اگر بنا به دلایلی کامپوزیت دچار شکستگی و یا پریدگی شد به دندانپزشک خود مراجعه کنید که کار ترمیم را انجام دهد اما درباره  تعویض آن ها زمان مشخصی وجود ندارد. اگر به مرور زمان تغییر رنگ داد و دچار کدری شد و یا به هر دلیل دیگری میتوانید با مشورت دندانپزشک اقدام به تعویض کنید.

 

آیا کامپوزیت درد دارد

پس از کامپوزیت به دلیل حساس شدن دندان ها ممکن است مشکلاتی از قبیل:حساس شدن نسبت به سردی و گرمی،درد در هنگام جویدن و درد کلی در فک شود. اما نگران نباشید این علائم در چند روز اول کاملا طبیعی است و خیلی زود از بین میرود ; درصورتیکه که میزان درد شدید بود و یا برای مدت طولانی ای ادامه پیدا کرد به پزشک خود مراجعه کنید.

تفاوت کامپوزیت و لمینت

کامپوزیت برای ناهنجاری های کوچک و جزیی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و ظاهری طبیعی تر نسبت به لمینت دارد. در کامپوزیت سطح دندان کمتر خراش داده میشود بنابراین روش برگشت پذیر تری نسبت به لمینت است همچنین از لحاظ هزینه کامپوزیت مقرون به صرفه تر است و هزینه کمتری نسبت به لمینت دارد.
لمینت از استحکام و ضخامت بیشتری نسبت به کامپوزیت برخوردار است و احتمال شکستگی آن کمتر است و برای مشکلاتی مانند بزرگ کردن دندان های ریز ترمیم دندان های شکسته،پر کردن فاصله بین دندان ها،ترمیم کوتاه و بلندی و اصلاح رنگ دندان ها مورد استفاده قرار میگیرد.
مطالب پیشنهادی:
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *