دندان مصنوعی
از دست دادن دندان ها به دلایل مختلف مانند کشیدن دندان ، بالارفتن سن ، پوسیدگی و … مشکلاتی چند را برای افراد ایجاد میکند ; ازجمله این مشکلات میتوان به اشکال در جویدن و صحبت کردن اشاره کرد ; همچنین از آنجا که دندان نقش بسیار مهمی در زیبایی چهره دارد بنابراین بی دندانی یا از دست دادن بخشی از دندان ها میتواند بر اعتماد به نفس فرد تاثیر چشمگیری بگذارد . در ادامه این مقاله به نکاتی درمورد دندان مصنوعی , دندان مصنوعی متحرک و دندان مصنوعی ثابت میپردازیم.

دندان مصنوعی متحرک یا ثابت

قطعا افراد در مواجهه با چنین مساله مهمی به فکر چاره جویی و درمان می افتند اما بر سر دوراهی “دندان مصنوعی متحرک” یا “دندان مصنوعی ثابت( ایمپلنت ها) قرار میگیرند. واقعیت این است اینکه بگوییم کدام روش بهتر است ; به وضعیت بیمار ، مقدار هزینه ای که برای درمان در نظر گرفته است و تشخیص پزشک معالج بستگی دارد.
اما در ادامه به بحث و بررسی در مورد دندان مصنوعی متحرک و ثابت خواهیم پرداخت تا شما را در انتخاب مناسب ترین گزینه یاری کرده باشیم.

۱)دندان مصنوعی متحرک

به طورکلی دندان مصنوعی متحرک به دو دسته دندان مصنوعی کامل و دندان  مصنوعی جزیی یا تکه ای تقسیم میشود
  • دندان مصنوعی متحرک کامل

درصورتیکه فرد کل دندان های خود را در هر دو فک از دست داده باشد از دندان کامل استفاده میشود. دندان مصنوعی  کامل خود به دو صورت فوری و معمولی تقسیم میشود; که در نوع معمولی ۸ تا ۱۲ هفته پس از کشیدن دندان ها و التیام یافتن لثه ها در دهان قرار میگیرد.
  • دندان مصنوعی متحرک تکه ای(پروتز پارسیل دندان)

در این روش دندان به پایه ای پلاستیکی صورتی رنگی که همرنگ لثه باشد متصل میشود و بعد به وسیله یک بدنه فلزی در سرجای خود نگه داشته میشود.دندان مصنوعی تکه ای ظریف است و ظاهری طبیعی دارد.این روش درصورتی کاربرد دارد که چند دندان در فک بالا و پایین وجود داشته باشد و برای بیمارانی که نمیخواهند از روش ایمپلنت و بریج استفاده کنند گزینه مناسبی است.

مطالب پیشنهادی:

بریج دندان چیست و تفاوت بریج با ایمپلنت

ایمپلنت چیست و مراحل کاشت ایمپلنت

۲)دندان مصنوعی ثابت(ایمپلنت)

ایمپلنت یک دندان مصنوعی ثابت است که در طی آن یک پایه فلزی از جنس تیتانیوم درون استخوان لثه قرار داده میشود و نقش ریشه و پایه دندان را بازی میکند و به وسیله یک روکش پوشیده میشود تا دندان ظاهری طبیعی به خود بگیرد.

روزهای اول استفاده از دندان مصنوعی

زمان عادت کردن به دندان مصنوعی به عنوان یک عضو جدید از چند هفته تا چند ماه در افراد مختلف متفاوت است  بنابراین صبور باشید ، همچنین در روز های اول ترشح بزاق از قبل بیشتر میشود که جای نگرانی نیست و به علت واکنش غدد بزاقی به عضو جدید که خیلی زود از بین میرود.

مراقبت ها

دراین مقاله سعی کرده ایم به شما کمک کنیم تا به بهترین وجه از دندان های مصنوعی خود مراقبت کنید:
  • از مصرف غذاهای سفت تا حد امکان به خصوص در روزهای اول خودداری کنید.
  • درباره نحوه گذاشتن و برداشتن دندان مصنوعی از دندانپزشک خود سوال کنید ; هیچگاه دندان را به زور در دهان نگذارید و برندارید.
  • اگر دندان مصنوعی شما شکست یا هرگونه آسیبی دید آن را از دهان خارج کنید و برای تعمیر آن به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
  • اگر دندان شما برآمدگی ناشی از مواد رسوبی داردآن را در ۱ قسمت سرکه و ۴ قسمت آب قرار دهید درصورتیکه از بین نرفت به پزشک خود مراجعه کنید.
  • هرشب قبل از خواب دندان خود را از دهان خارج کنید و با یک مسواک نرم آن را تمیز کنید و در معرض هوای خشک قرار دهید.
  • از آب داغ ، مواد شوینده شیمیایی بجز خمیر دندان ، الکل و مواد سفید کننده برای شستن دندان مصنوعی استفاده نکنید.
    پیشنهاد: چگونه یک خمیر دندان مناسب انتخاب کنیم؟

و در آخر ، همانطور که گفتیم ; ارجح بودن یک روش بستگی به خواست خود بیمار دارد اما به طور کلی دندان های مصنوعی ثابت یا ایمپلنت ها از دوام بیشتری برخوردارند و راحت ترند اما دندان های مصنوعی متحرک از لحاظ هزینه به صرفه تر و ارزان ترند اما با استفاده کارت تخفیف دندانپزشکی که یکی از خدمات کارت طلایی میباشد تا حد زیادی میشود از هزینه دندانپزشکی کم کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *