مراحل کامپوزیت دندان

در این مقاله قصد داریم به طور مفصل به توضیح و تشریح کامپوزیت دندان و مراحل کامپوزیت دندان بپردازیم. همه ما میدانیم که داشتن لبخند زیبا فانتزی هر انسانی است. لازمه‌ی یک لبخند زیبا هم داشتن دندان های زیباست. حال اگر یک فرد به هر دلیلی از دندان های زیبا برخوردار نباشد میتواند با کمترین هزینه ممکن اقدام به انجام کامپوزیت کند. کامپوزیت این امکان را به افراد میدهد که دندان هایی منظم، زیبا، سفید و در حین حال طبیعی داشته باشند. به همین دلیل هم هست که امروزه این روش بسیار محبوب و پر طرفدار است.

کامپوزیت دندان چیست ؟

قبل از اینکه به توضیح مراحل کامپوزیت دندان بپردازیم بهتر است یک توضیح مختصر درباره‌ی خود واژه کامپوزیت و انواع آن داشته باشیم.

کامپوزیت در واقع یک ماده خمیری شکل است که عموما برای ترمیم دندان های جلو کاربرد دارد. اما امروزه این ماده کاربرد دیگری نیز پیدا کرده است که از آن برای زیبایی بخشی به دندان ها و طرح لبخند استفاده میکنند. این ماده سفید رنگ این امکان را میدهد که عیوب دندان ها اعم از شکستگی، ترک، بدرنگی، فاصله‌ی زیاد دندان ها و غیره پوشیده شود. دندان ها عضو بسیار مهم از صورت هستند به طوری که ظاهر آن ها تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی دارد از این رو اگر دندان هایی داریم که ظاهر آن ها حس خوبی به ما نمیدهند میتوانیم با استفاده از علم و تکنولوژی امروزی آن ها را ترمیم کنیم.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دارای انواع گوناگونی است که بسته به شرایط بیمار، تشخیص دندان پزشک نوع آن انتخاب میشود.

  1. کامپوزیت ماکروفیل: این نام به کامپوزیت هایی اتلاق میشود که دارای دانه های درشتی هستند. گفتنی است این نوع کامپوزیت اولین کامپوزیتی بود که وارد بازار شد. همچنین این نوع  کامپوزیت از استحکام بالایی برخوردار بودند. البته لازم به ذکر است، از آنجایی که دانه های این کامپوزیت درشت بودند پولیش آن ها کار سختی بود و به همین دلیل امروزه از این نوع مواد استفاده نمیشود.
  2. کامپوزیت میکروفیل: این نوع کامپوزیت دارای دانه های ریز تری نسبت به کامپوزیت ماکروفیل هستند و البته از استحکام کمتری نسبت به آن برخوردار هستند.
  3. کامپوزیت هیبرید، میکروهیبرید و نانو هیبرید

کامپوزیت هیبرید

اندازه ذرات کامپوزیت هیبرید چیزی بین کامپوزیت ماکروفیل و میکروفیل است. اندازه ذرات این نوع کامپوزیت چیزی حدود ۱۰ میکرومتر است. این در حالیست که اندازه ذرات کامپوریت نانوهیبرید چیزی بین ۱۰ میکرومتر تا ۱۰۰ نانومتر است. این ذرات دارای مقاومت بالایی در مقابل سایش هستند و استحکام بالایی دارند.  یکی از معایب بزرگ کامپوزیت های هیبرید کاهش زیبایی آن به مرور زمان است. یعنی با گذشت زمان این نوع از کامپوزیت ها زیبایی خود را از دست میدهند و خاصیت بازتاب کنندگی اشان کاهش میابد.

نانو کامپوزیت

همانطور که گفته شد نانو کامپوزیت ها از ذرات بسیار ریزی حدود ۲۰ نانومتر تشکیل شده است. جالب است بدانید اگر چه ذرات این سبک از کامپوزیت ها بسیار ریز است ولی در نهایت از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند. دلیل این امر، اتصال ذرات نانو کامپوزیت و تشکیل نانو کلاستر (خوشه ای) است. در واقع وقتی ذرات کامپوزیت به یکدیگر متصل میشوند و ذرات درشت تری را ایجاد میکنند، مقاومتشان افزایش میابد. نانو کامپوزیت ها نسل جدید این ماده هستند و به دلیل مقاومت و استحکام بالا، قابلیت پولیش خوب جز پرطرفدار ترین کامپوزیت ها هستند‌.

تا این بخش به توضیح واژه کامپوزیت و انواع آن پرداختیم. در ادامه به توضیح مراحل کامپوزیت دندان میپردازیم پس با ما همراه باشید.

مراحل کامپوزیت

جالب است بدانید تمامی مراحل کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه توسط دندان پزشک در مطب انجام میشود‌‌. این در حالیست که لمینت دندان در آزمایشگاه ساخته شده و در چند جلسه انجام میشود‌. پس میتوان نتیجه گرفت کیفیت کامپوزیت و زیبایی آن تماما بستگی به مهارت دندان پزشک دارد. اما ما اینجا هستیم تا مراحل کامپوزیت دندان را شرح دهیم. پس با ما همراه باشید.

  1. در ابتدا باید دندان ها و لثه ها آماده سازی شوند. یعنی دندان های پوسیده ترمیم و پاکسازی شوند. همچنین لازم است لثه ها به مقدار کافی لیفت داده شوند.
  2. در این مرحله باید رنگ کامپوزیت انتخاب شود‌. اگر چه کامپوزیت یک ماده سفید رنگ است ولی دارای طیف رنگی متعدد از سفید است که بسته به سلیقه بیمار، رنگ دندان های خود فرد و تشخیص دندان پزشک یک کدام از آن ها انتخاب میشود.
  3. دندان ها در این مرحله باید توسط دندان پزشک ایزوله شده، سپس اسید زده شود و در نهایت شسته و خشک شود.
  4. در این مرحله دندان پزشک ماده کامپوزیت را روی دندان قرار میدهد و به آن فرم میدهد.
  5. در نهایت دندان ها پولیش داده میشوند و فرم نهایی آن ها شکل میگیرد.
  6. توسط نور آبی این ماده مستحکم میشود.

تخفیف کامپوزیت دندان

همانطور که مشاهده کردید مراحل کامپوزیت دندان بسیار حساس و دقیق هستند. اگر چه این مراحل در یک جلسه انجام میشود ولی تایم طولانی و دقت زیادی مطلبد‌. از این رو هزینه انجام کامپوزیت بالاست ولی همین هزینه نسبت به لمینت دندان پایین محسوب میشود. با این حال اکثر افراد جامعه توان پرداخت این هزینه ها را ندارند. ولی قسمت خوب ماجرا آنجاست که میتوان برای دریافت این خدمات از تخفیف کامپوزیت دندان استفاده کرد.

تخفیف لمینت دندان

همانطور که گفته شد هزینه کامپوزیت و لمینت بالاست ولی در کل کامپوزیت دندان نسبت به لمینت ارزان تر است و همین امر علت محبوبیت بیشتر کامپوزیت نسبت یه لمینت شده است. با این حال اگر کسی قصد انجام لمینت را دارد میتواند از تخفیف لمینت دندان بهره مند شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تخفیف بیمه درمانی

در سرتاسر دنیا عموما خدمات زیبایی تحت پوشش بیمه درمانی دولتی قرار نمیگیرد. کامپوزیت و لمینت دندان و اکثر خدمات دندان پزشکی هم جز خدمات زیبایی محسوب میشوند و بیمه های دولتی این خدمات را تحت پوشش خود قرار نمیدهند. از این رو افرادی که از ظاهر دندان های خود ناراضی هستند و حتی این امر باعث کاهش اعتماد به نفسشان شده است نمیتوانند با تخفیف بیمه درمانی  این خدمات را دریافت کنند. حال راه حل چیست؟ آیا بیمه دندان پزشکی وجود ندارد؟ جواب این سوالات در بخش آخر این مقاله داده شده است.

کارت طلایی

کارت طلایی جواب حل این معماست. کارت طلایی دندان پزشکی یک نوع بیمه است که تمامی خدمات زیبایی اعم از خدمات دندان پزشکی که شامل تمامی مراحل کامپوزیت دندان، لمینت دندان، ارتودنسی، ایمپلنت و غیره را شامل میشود. این کارت توسط بخش خصوصی کشور طراحی و ارائه میگردد و برروی هزینه های دندان پزشکی تا ۷۰ درصد تخفیف را اعمال میکند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *