پوسیدگی دندان شیری
یکی از مهمترین چالش‌ها برای خانواده‌ها تصمیم گیری درمان دندان‌های شیری با توجه به سن کم کودک می‌باشد. در ادامه این مطلب به مهم‌ترین جنبه‌های اهمیت دندان‌ شیری اشاره خواهیم کرد.
دندان‌های شیری از حدود 6-7 ماهگی در دهان کودک رویش می‌یابند و تا حدود سن 2 سالگی به طور طبیعی کودکان دارای 20 عدد دندان شیری می‌باشند.

در بسیاری از مواقع کودکان به دلایل مختلفی دچار پوسیدگی زودرس این دندان‌ها می‌گردند و این امر چالش‌های بسیاری را برای خانواده و کودک رقم می‌زند.
یکی از مهمترین این چالش‌ها برای خانواده‌ها تصمیم گیری درمان این دندان‌ها با توجه به سن کم کودک می‌باشد.

با توجه به هزینه های بالای دندانپزشکی و اهمیت سلامت دندان ها برای هر فرد این روز ها بسیاری از خانواده ها از درمان دندان های خود امتناع میکنند ، اما با وجود کارت تخفیف دندان پزشکی و کارت طلایی دندانپزشکی میتوان هزینه های درمانی دندان ها و یا حتی زیبایی دندان هارا از 30 تا 50% کاهش داد.

در ادامه این مطلب به مهم‌ترین جنبه‌های اهمیت دندان‌ شیری اشاره خواهیم کرد.

عمر دندان های شیری

به طور طبیعی دندان‌ های شیری قدامی تا حدود سن 6-7 سالگی و دندان‌ های شیری خلفی تا حدود سن 10-12 سالگی در داخل دهان حضور دارند.

معمولاً با افتادن هر دندان شیری دندان دایمی جانشین آن با فاصله زمانی کمی به داخل حفره دهان رویش می‌یابد به جز دندان آسیاب اول دایمی که بدون افتادن هیچ دندان شیری به داخل دهان رویش می‌کند و این امر در حدود 6-7 سالگی اتفاق می‌افتد.

ضرورت درمان پوسیدگی دندان شیری

گرچه سیستم دندانی شیری برای مدت محدودی در داخل دهان کودک وجود خواهد داشت، ولی در صورت وجود پوسیدگی در این دندان‌ها ممکن است عوارض جدی و بعضاً جبران ناپذیری به کودک وارد گردد.

عوارض پوسیدگی دندان شیری

  •  کاهش توانایی جویدن

در صورت وجود پوسیدگی دندان و یا از دست رفتن  دندان‌های شیری توانایی جویدن کودک و تمایل وی به استفاده از موادغذایی متنوع کاهش می‌یابد به طوری که کودک حتی بدون اظهار وجود مشکل در دندان‌ها از خوردن برخی از مواد غذایی امتناع ورزیده و گاهی والدین این امر را به عنوان بی‌اشتهایی کودک تلقی می‌کنند در حالی که در بسیاری از موارد با برطرف کردن عامل اصلی یعنی درد و پوسیدگی دندان‌ها، مشکل به خودی خود ناپدید می‌گردد.

بدیهی است در صورت وجود اشکال در تغذیه عوارض مختلفی از جمله کاهش رشد، یبوست، کج خلقی و بسیاری از اختلالات دیگر می‌تواند در کودک بروز نماید.
  • حفظ فضای لازم برای رویش دندان دایمی

دندان‌های شیری به عنوان یک راهنما برای رویش دندان‌های دایمی خواهند بود به طوری که اگر یک دندان شیری زودتر از موقع مقرر از دست برود این امر منجر به از دست رفتن فضای مورد نیاز جهت رویش دندان دایمی می‌گردد به طوری که در بسیاری از موارد برای اصلاح وضعیت کودک نیاز به درمان‌های ارتودنسی پیچیده خواهد داشت.
زیرا دندان‌های دایمی به دلیل کمبود فضای ایجاد شده ناشی از زود از دست رفتن دندان شیری به صورت کج و درهم رویش خواهند کرد و یا حتی به صورت نهفته باقی می‌مانند.

  • زیبایی

مطالعات مختلف نشان داده  است که پوسیدگی دندان‌ های شیری و تیرگی ظاهر آنها می‌تواند نقش مهمی در اعتماد به نفس و تعاملات اجتماعی کودک داشته باشد به طوری که کودک حتی اگر ابراز نکند از ظاهر دندان‌ها خجالت کشیده و ممکن است از خندیدن امتناع ورزد و یا روابط اجتماعی وی دستخوش اختلال گردد.

  • ایجاد بوی بد دهان

در صورت وجود حفرات پوسیدگی متعدد تجمع مواد غذایی در بین دندان‌ها افزایش یافته و به مرور زمان فاسد می‌گردند و با ایجاد التهاب در لثه و عفونت دندان‌ ها کودک دچار بوی بد دهان خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *