کاشت ایمپلنت

ايمپلنت چیست؟

ايمپلنت يک پیچ ساخته شده از جنس تيتانيوم است که در استخوان فک قرار ميگيرد وجايگزين دندان از دست رفته ميشود.
ایمپلنت دندانی برای جایگزین کردن یک یا چندین دندان از دست رفته کاربرد دارد و می تواند برای تمام دندان ها به صورت ثابت یا متحرک استفاده شود. در هر دو حالت کلمه ایمپلنت استفاده می شود اما حالت دوم بیانگر معنی واقعی ایمپلنت می باشد و به مجموعه ای از قطعات ایمپلنت گفته می شود که هر کدام از قطعات به تنهایی نام و کارایی مجزایی دارند. ایمپلنت از نظر ظاهری مشابه دندان طبیعی است و در دهان همان حس طبیعی را برای جویدن ایجاد می کند و سوء هاضمه ایجاد شده بر اثر ناتوانی در جویدن غذا را برطرف می کند.و اگر به صورت صحیح از آن نگهداری شود ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت.

اما با اين همه ايمپلنت با تمام مزايا و ارجح بودنش نسبت به ساير روش ها هزينه بيشتري نيز دارد که يکي از کارآمد ترين روشها استفاده از کارت تخفيف دندانپزشکي است که يکي از خدمات کارت طلايي ميباشد ; با استفاده از اين کارت به راحتي ميتوان هزينه دندانپزشکي را کاهش داد.

 

انواع ایمپلنت

ایمپلنت به دوروش انجام میشود:
روش اول: ایمپلنت اندوستیال
روش دوم : ایمپلنت ساب پریوستیال
اندوستیال ایمپلنتی است که درون استخوان قرارمیگیرد , و ساب پریوستیال ایمپلنتی است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه ، قرار میگیرد . اخیرا دیگر از ایمپلنت های ساب پریوستیال استفاده نمیشود زیرا نسبت به ایمپلنت های اندوستیال عمر و دوام کمتری دارند.

 

چرا ايمپلنت؟

افراد به مرور زمان به دلايل مختلف ازجمله افزايش سن ، کشيدن دندان ، پوسيدگي و…تعدادي از دندان هاي خود را از دست ميدهند ; قبل از رواج ايمپلنت افراد با پروتز هاي دندان و دندان مصنوعي با مشکلاتي درجويدن ، شست و شو و…روبه رو بودند . کاشت ايمپلنت باعث تحولي در حوزه دندانپزشکي شده است.

ايمپلنت

مراحل کاشت ايمپلنت

کاشت ايمپلنت بدين صورت است که ابتدا پزشک شما شکافي درلثه ايجاد ميکند سپس پيچي تيتانيومي در استخوان فک قرار داده ميشود ، زخم توسط بخيه هاي ريز بسته ميشود و تا بهبود زخم لثه زمان داده ميشود ; سپس به عمل دومي نياز است تا کانکتور يا اتصال دهنده در قسمت بالاي پايه کاشت قرار گيرد ، در آخر تاج دندان مناسب با رنگ بقيه دندان هاي فرد که قسمت زيبايي کار محسوب ميشود روي پايه قرار ميگيرد،تاج با چسب دائم و مواد مخصوص دندان و يک پيچ به اتصال دهنده وصل ميشود.

 

ايمپلنت

ايمپلنت

 

مراقبت هاي بعد از ايمپلنت

به طورکلي مراقبت از دندان چه طبيعي و چه ايمپلنت ضروري است ; اما براي افزايش طول عمر دندان ايمپلنت شده رعايت بهداشت دهان و دندان ، استفاده از دهان شويه براي جلوگيري از پوسيدگي ويک رژيم غذايي سالم و پرهيز از خوردن غذاهاي بسيار سفت در افزايش طول عمر ايمپلنت موثر است.

عوارض چند روز اول پس از انجام ایمپلنت

  • ایجاد واکنش های حساسیتی بخصوص در اثر خوردن داروهای تجویزی که پس از بروز حساسیت حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  •  لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت البته جای نگرانی نیست و این عارضه بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود برمی گردد.
  • درد که امری اجتناب ناپذیر است و بسته به سختی جراحی و خصوصیات افراد کم یا زیاد می باشد ولی در هر صورت بهترین راه کنترل درد استفاده از مسکن یک ساعت قبل از جراحی می باشد.
  • تورم بعد از گذاشتن ایمپلنت در بعضی بیماران وجود دارد و در موارد جراحی پیوند استخوان احتمال کبودی نیز می رود که معمولا این عوارض ایمپلنت از روز بعد از کاشت ایمپلنت شروع می شود و پس از یک هفته بهبودی کامل می یابد.
  • در بعضی از موارد (مواردی که ارتفاع استخوان فک پایین بسیار کم می باشد) ممکن است گزگز و یا بی حسی گوشه لب مشاهده شود که امری عادی است و پس از گذشت زمان بهبود می یابد.
  • بدلیل اینکه درمان ایمپلنت یک جراحی بوده احتمال بروز عوارض جراحی وجود دارد از جمله احتمال خون ریزی و عفونت نیز وجود دارد که با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت های بعد از انجام ایمپلنت میتوانید از آن پیشگیری کنید.

عوارض دراز مدت ایمپلنت

  • از جمله ی عوارض ایمپلنت که بعد از ۱۵ سال ظاهر می گردد در مورد تک ایمپلنت های مربوط به دندان های جلویی می باشد. بدین شکل که پس از ۱۵ سال نوک دندان های طبیعی فک بالا یک تا دو میلیمتر پایینتر می آیند ولی نوک روکش های ایمپلنت سر جایشان می مانند بنابراین نیاز به ترمیم مجدد دارند.
  • امکان آسیب رسیدن به اعصاب فک در صورت بی تجربه و غیر متخصص بودن دندانپزشکتان.
  • سوراخ شدن استخوان فک در اثر بی تجربه بودن دندانپزشک.
  • مشکلاتی سینوسی پس از ایمپلنت در موارد نادر.

آیا ایمپلنت دچار پوسیدگی می شود؟

ایمپلنت را میتوان جایگزینی برای دندان از دسته رفته به طور دائم دانست. تا به حال مقاله ای یافت نشده که نشان دهد ایمپلنت دچار پوسیدگی می شود ولی برای محافظت از ایمپلنت باید موارد بهداشتی را رعایت کرده و حداقل سالی یکبار برای جرمگیری به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
اگر می خواهید همه چیز را در مورد جرم گیری و بروساژ دندان مطالعه کنید اینجا کلیک کنید.

 

پیشنهاد :

انیکوز دندان چیست؟

اهمیت ارتودنسی

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *