بریج دندان
افرادی که به دلایل مختلفی دندان هایشان را از دست می دهند بریج دندان یا پل دندانی گزینه ای برای پر کردن جای خالی دندان است که معمولا آن را از پرسلین(سرامیک) میسازند که به رنگ دندان های طبیعی باشد اما علاوه بر بریج های پرسلینی بریج های فلزی و بریج های ترکیبی(ترکیب فلز وسرامیک)نیز وجود دارد. بریج در واقع یک دندان مصنوعی است که به کمک دندان های طرفین در جای خود قرار میگیرد به عبارتی بریج نه تنها جای دندان خالی ، بلکه دندان های اطراف را نیز درگیر میکند و دندان های مجاور تراش داده میشوند.
با توجه به بالا بودن هزینه دندانپزشکی بسیاری ها برای درمان مشکلات و بیماری دندان هایشان با نگرانی و یا با تاخیر اقدام می کنند.به همین منظور جهت کاهش هزینه های خدمات دندانپزشکی مثل بریج و ایمپلنت میتوان از کارت تخفیف دندانپزشکی که یکی از خدمات کارت طلایی میباشد استفاده کرد.

چه کسانی میتوانند بریج انجام دهند؟

بریج برای کسانی مناسب است که دندان های طرفینشان دارای پرشدگی هستند و به طور کلی نیاز به روکش دندان دارند.همچنین دندان های مجاور باید استحکام لازم را داشته باشند واگر ضعیف یا شکسته باشند میتوان از گزینه های دیگری نظیر ایمپلنت بهره جست.

مزایای بریج دندان

-بریج قسمت بی دندان را پر میکند.
-بریج ظاهر دندان را اصلاح میکند و جویدن و صحبت کردن را بهبود می بخشد.
-بریج از جهت رنگ و فرم  تاحد زیادی مشابه دندان های طبیعی است.
-دندان های طبیعی که زیر بریج قرار دارند در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان سالم خواهند ماند.
-در صورتیکه که فرایند بریج به خوبی انجام شود از مشکلات بعدی مانند مشکلات مفصل گیجگاهی ، از دست دادن بافت استخوانی ، بیماری های مربوط به لثه ونیز حرکت دندان ها از جای اصلی خودشان پیشگیری خواهد کرد.

انواع بریج دندان

سه نوع بریج دندان وجود دارد که در ادامه به شرح هریک از آن ها میپردازیم:
  • سنتی : که شامل  یک دندان مصنوعی است که توسط روکش های دندان های طرفین در جای خود قرار میگیرند ، از بریج های سنتی در مواردی که دندان های طرفین سالم بوده و جای دندان خالی دربین آن ها خودنمایی میکند نیز میشود استفاده کرد.
  • کانتی لور : بریج های کانتی لور شبیه به بریج های سنتی هستند با این تفاوت که در بریج کانتی لور دندان مصنوعی با چسب فقط به یکی از دندان های طرفین ( برخلاف سنتی که دندان مصنوعی به هر دو طرف متصل میشود) چسبیده میشود.
  • مریلند : در بریج مریلند مانند سنتی دندان مصنوعی به دندان های طبیعی طرفین متصل میشود ; با این تفاوت که در بریج سنتی از روکش برای دندان های مجاور استفاده میشود ولی در مریلند ، ضمائم پرسلینی یا فلزی به پشت دندان های دوطرف وصل میشود و دندان مصنوعی را سرجایش حفظ میکند.
  • محافظ ایمپلنت : بریج های محافظ ایمپلنت به عنوان یک روکش برای دندان های ایمپلنت شده عمل میکنند.

طول دوره نقاهت بریج

در روش بریج کردن به دلیل استفاده از سر کننده ها درد خاصی احساس نمیکنید و دوره نقاهت هم کوتاه بود و پس از گذشت چند ساعت میتوانید مثل سابق غذا بخورید.

طول عمر بریج

بریج ها از ۵ سال تا ۱۵سال از شخصی به شخص دیگر متفاوت است و با رعایت بهداشت دهان و دندان میتوانید ماندگاری بریج هایتان را افزایش دهید.

مقایسه بریج و ایمپلنت

در ادامه مقاله قصد داریم بریج و ایمپلنت را از چهار جهت : طول عمر وماندگاری ، زیبایی ، مراقبت ها و هزینه باهم مقایسه کنیم;

  •  طول عمر و ماندگاری : فلز به کاربرده شده در ایمپلنت در برابر هرنوع پوسیدگی مقاوم است و درصورت مراقبت از دندان ایمپلنت شده طول عمر بسیار بالایی دارد ، اما در بریج طول عمر بین ۵ تا ۱۵ سال اعلام شده ، در دراز مدت دچار پوسیدگی می شود ، هرچه این پوسیدگی بیشتر شود احتمال شکستگی بالا می رود و نیاز به تعویض پیدا میکند.
  • زیبایی: به طور کلی مبحث زیبایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و دندانپزشک پس از ارزیابی وضعیت دندان های فرد تشخیص میدهد که کدام روش مناسب تر است.
  • مراقبت ها: مراقبت ازت دندان بریج شده به دلیل درگیر شدن دندان های مجاور در فرایند بریج دشوار تر است وبه دلیل آسیب پذیر تر بودن باید به خوبی مراقبت از دندان بریج شده صورت بگیرد تا روند پوسیدگی به تاخیر بیفتد.
  • هزینه ها : در ابتدا روش بریج کردن کم هزینه تر به نظر میرسد اما به دلیل طول عمر کمتر نسبت به ایمپلنت پس از گذشت چند سال فرد مجبور به تعویض روکش یا بریج میشود و در دراز مدت روش ایمپلنت مقرون به صرفه تر به نظر می آید.

مراحل بریج دندان:

درمرحله ی اول دندانپزشک دندان را برای بریج کردن آماده میکند و به وسیله یک دریل کوچک دندان را تمیز میکند این کار برای این است که اطمینان حاصل شود دندان برای بریج کردن در شرایط مناسبی قرار دارد.
در مرحله بعد دندانپزشک به وسیله یک خمیر مخصوص یک الگو از دندان ها تهیه میکند و به آزمایشگاه جهت ساخت قابل متناسب با دندان فرد ارسال میکند.
در مرحله آخر روکش دندان ساخته شده بر روی دندان قرار میگیرد و دندانپزشک سطح دندان را با اسید خراش میدهد، تا بتواند سطحی زبر ایجاد کند این کار باعث محکم شدن بریج میشود در آخر به وسیله چسب دائم روکش را به دندان متصل میکند و از شما میخواهد قبل از فیکس کردن بریج مناسب بودن روکش را بررسی کنید.

مقالات پیشنهادی :
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *